Кметът на София обсъди възможности за привличане на швейцарски инвестиции

Създаване на възможности за привличане на швейцарски инвестиции в София – това обсъдиха на съвместна среща кметът на София Йорданка Фандъкова и управител на швейцарската компания Quikfox Мануел Круменахер. На срещата присъстваха и заместник-кметът на София по финанси Дончо Барбалов и директорът на Общинската агенция за инвестиции Владимир Данаилов.
Фирмата ще си сътрудничи с Общинската агенция за инвестиции при работа по бъдещи проекти. Срещата с кмета на София се проведе по покана на швейцарската фирма, която работи от 24 години в столицата и се развива в областта на софтуера, IT технологиите и човешките ресурси. 40 млади квалифицирани специалисти работят във фирмата и тя успява да подбере кадри, да  инвестира в тяхното развитие и да изпълнява социално отговорни дейности.
Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че приоритет в работата ни през последните години е развитието на София като зелен и иновативен град. Подкрепяме инвестиции, които са насочени към подобряване на околната среда, чистотата на въздуха, транспорта, както и образованието. В областта на IT технологиите в София са заети 45% от работната сила, като секторът е сред основните, изпитващи липса на кадри. Чуждите инвестиции в IT сектора през 2015 г. достигат 216 млн. евро.

 

22.11.2017