Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи "Златното перо" на композитора Стефан Димитров

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи отличието "Златното перо" на 24-та тържествена церемония от наградите на композитора Стефан Димитров. Кметът Фандъкова поздрави творците и културните дейци, присъстващи на тържествената церемония, организирана от "Кантус Фирмус" в "Ларгото" с предстоящия празник 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Над 3.5 милиона лева годишно чрез създадените от Столичната община Културен календар и Програма "Култура" се отделят за финансиране на културни проекти и събития в София.

Столичната община има устойчива политика в сферата на културата, както и за разкриването и възстановяването на места за култура като Лятната сцена в парка на НДК, в Борисовата градина, "Ларгото", местата за изложби на открито и др.

В последните 5 години Столичната община подкрепи над 60 фестивала и множество концерти, които привличат публика както от София, така и от страната и чужбина. В Календар на културните събития на Столична община тази година наред с "Европейски музикален фестивал" са включени още над 15 музикални събития и концерти: Международен конкурс "Млади виртуози", "Софийски музикални седмици", фестивалите "Ей ту Джаз", "Сподели музиката в двореца Врана", "Изкуството на барока", "Пиано Екстраваганца", "Цвете за Гошо – Международен фестивал за поп и рок музика – София '2019", юбилеен концерт и изложба "120 години от рождението на Панчо Владигеров" и други.

 

 

22.05.2019