Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите

84 проекта, осъществени от 57 компании участваха в 14-ото издание на конкурса за корпоративна социална отговорност на Българският форум на бизнес лидерите. Целта на инициативата е да отличи и популяризира забележителния принос на отговорния бизнес към обществото чрез подкрепа за области като образование, екология, здравеопазване и развитие на служителите както и да се насърчат и останалите фирми да осъществяват социални проекти.
Кандидатурите бяха оценени от независимо жури от авторитетни експерти от различни сфери с председател Йорданка Фандъкова.
Столичният кмет Фандъкова връчи наградите в категорията „Маркетинг, свързан с кауза“ Първо място бе присъдено на Ейвън Козметикс България за проекта „От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата”.Второ място Булмедика за „Национален дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътно транспортни произшествия и трето място за кампанията „Веселите зъбки“ на ДМ България.

По време на церемонията кметът Фандъкова сподели, че 90 процента от компаниите развиват своята дейност в София и благодари за подкрепата, която имат инициативите на Столичната община от бизнеса и от Българския форум на бизнес лидерите.

На церемонията присъстваха министър-председателя проф. Огнян Герджиков, министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, министъра на икономиката Теодор Седларски, министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник-министъра на околната среда и водите Ренета Колева и британския посланик Ема Хопкинс.

 

15.03.2017