Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи награди в конкурса "Симона Къп"

За мен е чест София - Европейската столица на спорта да посрещне отново детския турнир по гимнастика, който организира обичаната от всички Симона Пейчева. Поздравявам организаторите и партньорите на конкурса "Симона Къп" за това, че състезанието е насочено към развитието на спортните умения при малките гимнастички. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при
откриване на състезанието "Simona Cup". Кметът Фандъкова връчи наградите на състезателките от първа група. В надпреварата участват над 300 състезателки от цялата страна.
Столичната община има устойчива политика за подкрепа на развитието на спорта при децата. Ежегодносъфинансираме провеждането на над 100 спортни събития. С инвестициите през последните години се разширяват възможностите за спорт в града на хората от всички възрасти. Това са нови спортни съоръжения, ремонт и изграждане на нови физкултурни зали и салони в детски градини и училищата.
Столична община създаде и финансираме първата програма за подкрепа на детско-юношеските школи към спортните клубове, в която подкрепя и клубове по художествена гимнастика.


 

24.04.2017