Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи дипломите на участничките в Лидерската академия

 

„В работните курсове на Академията се раждат нови лидери, развиват се предприемачески идеи, което е добавена стойност за нашия град“. Това каза по време на връчването на дипломите на завършващите Лидерската академия жени кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова. „Днес едва ли някой се съмнява, че обучението  трябва да продължи и след университета. Ученето на нови технологии, развитието на управленски умения са само част от предизвикателствата пред всеки мениджър, управленец“, каза още столичният кмет.  

Йорданка Фандъкова поздрави Съвета на жените в бизнеса за организирането на Лидерската академия, която надгражда знанията и уменията на жените, заемащи различни управленски позиции.

"На територията на Столична община броят на заетите лица е над 700 000, а коефициентът на икономически активните лица е 62,1% и е най-висок за цялата страна. Съотношението между мъжете и жените е 50 на 50%", припомни столичният кмет. Според последните анализи на Агенцията за инвестиции и приватизация  процентът на дамите, които заемат ръководни позиции във водещи за икономиката сектори, става все по-голям.

За София Информационните технологии са сред най-бързо развиващите се индустрии. Те формират 5,7% от икономиката и генерират все по-голяма част от износа на България.

"Жените съставляват 44,6% от работещите в технологичния сектор на България", посочва в статия Файненшъл таймс, припомни Йорданка Фандъкова.

Тази 4-та академия е посетена от 47 дами, а общо за трите години завършилите са 170.

От 16 април започна кандидатстването за петата академия .

 

 

17.04.2018