Кметът на София Йорданка Фандъкова участва във връчването на наградите на Синдиката на българските учители

Кметът на София Йорданка Фандъкова участва в церемонията за връчване на наградите за Националния конкурс „Учител на годината“ на Синдиката на българските учители в присъствието на председателя д-р Янка Такева.

"През последните години започнахме реформа в системата на образованието, която доведе до издигането му като стратегически национален приоритет. Това даде възможност да се развива образованието и издигне престижа на българския учител" – каза също Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че за изминалите четири години беше изпълнено увеличението на учителските заплати и това е важно, за да може и млади хора да бъдат привлечени в системата на образованието.

Информационните и комуникационни технологии са важна част от системата на образованието, а времето на пандемията само доказа това.

Фандъкова поздрави всички наградени и номинирани учители и отправи специални поздрави за учителите от столичното образование.

В онлайн връчването на наградите от учителския конкурс на СБУ участваха също досегашният заместник-министър на образованието Таня Михайлова, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова, зам.-областният управител Живка Първанова, председателят на КНСБ Пламен Димитров.

14.05.2021