Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на фестивала за дигитална икономика и технологии Webit.Festival

На 25 април 2017г. от 9.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще участва в откриването на събитието за дигитална икономика и технологии Webit.Festival, което ще се проведе в София тех парк, сграда „Джон Атанасов“.

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще бъде говорител и ще изнесе презентация в панела Smart Cities Summit, който ще започне в 11.00 часа.

На събитието ще присъства Ермано Санчес Руиво – съветник на кмета на Париж Ан Идалго, проф.Флавия Марцано – общински съветник, Рим, Любо Бешлич – кмет на Мостър, Мосна и Херцеговина, Ван Ганг – министър на науката и технологиите на Китай и др. Ще присъстват и кметовете на Бургас Димитър Николов, на Габрово – Таня Христова, на Стара Загора – Живко Тодоров, на Ловеч – Корнелия Маринова.

На 25 и 26 април фестивалът ще събере в София Тех Парк 4806 посетители от над 90 държави, а повече от 300 лектори ще споделят безценен опит от водещите световни компании. Събитието се провежда под патронажа на президента Румен Радев, кмета на София Йорданка Фандъкова и Европейската комисия.

Програмата включва 12 паралелни конференции, засягащи теми, като маркетинг и иновации, мобилност, умни градове, дигитална трансформация, финансови технологии и блокчейн, големи бази данни и облачни услуги, киберсигурност и безопасност на личните данни, здравеопазване, интернет на всичко, софтуерно разработване и лидерство в дигиталната икономика.

Сред лекторите ще срещнете представители на Fortune 500 компании, топ брандове, политици, създатели на едни от най-иновативните бизнеси и най-интересните стартъпи не само в региона, а и в целия свят.

Тази година, Webit.Festival събира най-добрите 100 от близо 2500 кандидатствали стартиращи компании, които ще се надпреварват за инвестиция от €200 000 в състезанието Founders Games.

Архитектурният хакатон Elevated Habitat V1.0 ще потърси иновативна концепция за трансформацията на покривното пространство на Дом на културата “Средец”. Инициативата е част от отбелязването на десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз.

Webit ще раздаде годишните си награди за най-добрите бизнес модели и иновации, развитие на дигиталната икономика, политически и управленски инициативи за успешно интегриране на технологични решения и подобряване на качеството на живот на хората.

24.04.2017