Кметът на София Йорданка Фандъкова провери възстановяването на пострадалия при пожара жилищен блок в Бухово

Завърши изграждането на нова покривна конструкция на сградата на пострадалия при пожар жилищен блок в Бухово. Продължава аварийното възстановяване на помещенията и инсталациите. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата и разговаря с хората на място.

Аварийното възстановяване на покрива, който изгоря, е направено и вече е изграден изцяло нов покрив. Работата по изграждане на новата покривна конструкция завърши за около два месеца.

По нареждане на кмета Фандъкова екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и „Софинвест“ започнаха спешни дейности по възстановяване. Вследствие на пожара пострадаха 36 апартамента.

В момента се извършва подмяна на дограма на прозорци и врати. На мястото на пострадалите подове и стени се изграждат нови, съобразени с противопожарните изисквания. Ще бъдат подменени и електро- и ВиК инсталациите. Основни строителни дейности се извършват в последните етажи на блока. Очаква се работата да приключи през март и хората да могат да се върнат в домовете си.

Средствата за ремонта са осигурени от Междуведомствената комисия към Министерски съвет.

На проверката присъства и кметът на район „Кремиковци“ Лилия Донкова.

08.01.2020