Кметът на София Йорданка Фандъкова провери строителството на третата линия на метрото

Метрото на София е класирано между първите 10 най-успешни инфраструктурни проекта със  съфинансиране от Европейската комисия

Кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Ивайло Московски, зам.-кметът на Столична община по Направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев и изпълнителният директор на „Метрополитен” ЕАД провериха строителството на третата линия на метрото при метростанцията на бул.”България”, където в момента се прокопава двупътният тунел с помощта на специално произведената за софийското метро тунелопробивна машина.

"Общо 47% от първия етап на третата линия, която започнахме миналата година, е вече изпълнен", каза кметът Фандъкова. Тунелопробивната машина се подготвя за следващия участък, след като прокопа над 1,7 км от “Красно село” до бул. “България” и бул. “Ив. Гешов”. До края на 2019 г. ще бъдат завършени първите 12 км от третия лъч от бул. “Владимир Вазов” до "Околовръстния път" при Горна Баня. Третият метродиаметър беше първият проект, одобрен за финансиране от Европейската комисия с подкрепата на държавата.

 

26.11.2017