Кметът на София Йорданка Фандъкова провери ремонта на пътя за Клисурския манастир „Света Петка“

 

Ремонтът на пътя към Клисурския манастир „Света Петка“ се извършва в срок – това установи проверка на кмета на София Йорданка Фандъкова и зам.-кмета Ангел Джоргов.

„След като през миналата година ремонтирахме пътя за Дивотинския манастир, в кроя на юни започнахме ремонт на пътя за Клисурския манастир „Света Петка“. Очаквам строителните дейности да приключат до края на септември“ – каза кметът Фандъкова по време на проверката. Тя припомни, че и двата манастира са част от Софийската Мала Света гора и са много посещавани от софиянци, а пътищата до тях са били в лошо състояние. Средствата за техния ремонт са отпуснати по решение  на Министерски съвет по време на правителството на Бойко Борисов.  

„Участъкът, в който работим, е с дължина от 3,3 километра. Предстои полагане на износващия пласт асфалт и да се довършат банкетите с отводняването, – допълни зам.-кметът Ангел Джоргов. – Предстои да бъде направен ремонт и на участъка от разклона за с. Клисура до Банкя, който също е в лошо състояние. Строителните дейности ще започнат в началото на септември и трябва да приключат до края на годината. По думите на зам.-кмета Джоргов ремонтът ще бъде труден, защото няма обходен маршрут и ще се прави на участъци, а движението ще се извършва в едната лента, като се регулира със светофар.

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че през това лято в столицата се изпълняват 9 големи пътни обекта, сред които „Първа Българска армия“, бул. „Ломско шосе“, тунелът към "Люлин",  бул. „Филип Кутев“.

 

24.08.2022