Кметът на София Йорданка Фандъкова провери ремонта на бул."Овча Купел"

Тази година ремонтираме участъка от бул."Овча купел" между бул."Цар Борис Трети" и ул."Коломан". Преди две години ремонтирахме другата част на бул."Овча купел". Организация на работа предвижда в събота срещу неделя, 27 август, да бъде пуснато движението по ремонтираната част и работата да продължи в срещуположното платно. Очаква се целият обект да бъде готов до 10 септември и да бъде възстановено движението. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта заедно със заместник-кмета по направление транспорт Евгени Крусев.

Изпълнява се нов релсов път, както и пътни платна, тротоари и осветление.

При полагането на релсовия път е използвана нова технология, от която се очаква намаляване на шума и вибрациите при преминаване на трамваите.

Изграждат се понижения на тротоарите в зоните на кръстовищата и пешеходните пътеки с цел осигуряване на достъпна среда.

Като продължение на бул."Овча купел" от неделя, 27 август 2017г. ще започне реконструкцията и разширението на бул. "Тодор Каблешков" от бул."Цар Борис Трети" до ул."Братя Бъкстон".

На Орлов мост се работи интензивно, като е положена стоманената мрежа и предстои асфалтиране. Работи се и по участък от бул."Евлоги и Христо Георгиеви", който също се обновява. Очаква се от неделя, 27 август, да бъде възстановено движението.

По бул."Цариградско шосе" изпълнителя ще ремонтира двете леви и десни ленти в участъка около Тех парк София, като работата ще започне вечерта, с цел да не се затруднява движението.

 

23.08.2017