Кметът на София Йорданка Фандъкова провери реконструкцията на бул. “Тодор Каблешков“

"Разширяваме бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Цар Борис III“ и ул. „Майор Горталов“, след като миналата година направихме разширението до бул. „Бъкстон“. Обектът трябва да бъде завършен най-късно до края на юли с нова инженерна инфраструктура, пътна настилка, тротоари и улично осветление. Бул. „Каблешков“ е стратегически обект, защото е част от вътрешния ринг на София." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта заедно със заместник-кмета Евгени Крусев, районните кметове на „Витоша“ и „Красно село“ – Теодор Петков и Христо Апостолов.

След проведени отчуждителни процедури имаме готовност да разширяваме: от бул. „България“ до ул. „Костенски водопад“; от бул. „България“ до бул. „Симеоновско шосе“; предвиждаме и изграждане на трамвайно трасе. До момента са отчуждени 37 дка имоти, което е над 23 млн. лв., за изкупуване на имоти за разширяването на булеварда. Предстои отчуждаването на още около 35 дка.

На 1 юли ще започне подмяна на релсите на бул. „България“ при бул. „Иван Гешов“, където ще се наложи и спиране на трамвая. Извършва се ремонтът на пешеходния подлез на същото кръстовище с цялостна подмяна на осветление, изграждане на видеонаблюдение, обновяване на настилки.

От 1 юли ще започне ремонтът и на бул. “Васил Левски“ между Ректората и бул. “Патриарх Евтимий“. В момента се изпълнява ремонт на ВиК на кръстовището на бул. “Васил Левски“ и ул. “Иван Вазов“.

 

Фотограф: Гео Калев

18.06.2018