Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата на бул. "Тодор Каблешков"

 

Изпълнен е вторият пласт от асфалтовата настилка (биндер) по южното пътно платно на бул. “Тодор Каблешков“ в участъка от ул. “България“ до ул. “Костенски водопад“. Изградени са изцяло нови инженерни мрежи, улично осветление, контактна мрежа и др. Довършва се изпълнението на кръстовището с ул. “Боянски водопад“.

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата на бул. "Тодор Каблешков" заедно със заместник-кмета по направление "Обществено строителство" инж. Ангел Джоргов.

Разширението на бул. “Тодор Каблешков“, който е един от най-натоварените булеварди като част от вътрешния ринг, е важно за извеждането на трафика от центъра на града.

С цел по-малко затруднение в придвижването и осигуряване на връзки с прилежащите жилищни квартали строителните дейности се извършват на етапи в определени участъци.

Пътните работи по южното платно (от страната на „Манастирски ливади-изток“) в участъка на бул. “Тодор Каблешков“ от бул. "България" до ул. "Боянски водопад" са изпълнени и движението беше възстановено, като продължи изграждането на тротоарите и велоалеята.

Работи се по изграждане на разширението на бул. “Тодор Каблешков“ от ул. „Боянски водопад" до ул. "Луи Айер". Изпълняват се дейности на цялото кръстовище с ул. "Боянски водопад", като успоредно с изпълнението на работите по проекта се извършват и редица новопроектирани инженерни мрежи. Това са газопроводи, топлопроводи и др., необходими за енергийното обезпечаване на сгради, разположени в района южно от бул. "Тодор Каблешков".

Очаква се при благоприятни метеорогични условия изпълнението на пътните работи в района на кръстовището с ул. “Боянски водопад“ да приключат до 22.10. 2020 г. и то да бъде отворено за движение.

След отваряне на кръстовището на ул. "Боянски водопад" за срок от 2 седмици се предвижда да бъде изпълнено и кръстовището на бул. "Тодор Каблешков" и "Костенски водопад" и да се довърши пътното платно на "Тодор Каблешков" до ул. "Деян Белишки".

Успоредно с това започнаха дейности в северната част за изграждане на нови електроинженерни мрежи в участъка от ул. “Делян Белишки“ – ул. “Луи Айер“, които ще продължат следващата седмица до ул. „Костенски водопад“, без да се пречи на движението.

Рехабилитацията на северното пътно платно (съществуващо) на бул. “Тодор Каблешков“ в участъка от бул. “България“ до ул. “Делян Белишки“ (от страната на кв. “Гоце Делчев“) ще се извърши при благоприятно време през следващия строителен сезон поради навлизане в есенно-зимния период, тогава ще се работи и по изграждането и на топлофикационен колектор.

 

 

08.10.2020