Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на открит паркинг в район "Възраждане"

 

През последните години в район „Възраждане“ са изградени четири открити паркинга с около 100 места. В момента се работи по два. Те са оформени след благоустрояване на междублокови пространства. Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата по обектите заедно с кмета на район "Възраждане" Савина Савова.

По програмата за облагородяване на т.нар. “кални точки“ в район "Възраждане" са предвидени две места. В момента завършва обособяването на паркинг до бл. 18 при ул. „Камен Андреев“ и ул. "Гюешево", който е за 10 нови паркоместа. Завършва изграждането на паркинг за около 112 места при бл. 14 в ж.к. "Зона Б-5". Утре се предвижда да бъде изпълнена маркировка. Направен е ремонт в обхват от над 3000 кв. м като е премахната компрометирана основа от стоманобетонови панели, изградена е изцяло нова основа и поставено осветление, положена е асфалтова настилка. В паркинга са обособени и над 20 посадни места, на които ще бъдат засадени есента дървета.

От 2 юли се предвижда да започне и ремонтът на пространството между бл. 1 и бл. 2 на ул. "Незнаен войн", където ще бъдат обособени 24 нови паркоместа.

 

 

30.06.2021