Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на работна оперативка и провери изпълнението на ремонта на Западен парк

Днес, 23 август 2018 г., кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на работна оперативка и провери изпълнението на ремонта на Западен парк. В момента се работи по изграждане на част от инженерната инфраструктура. Изпълнява се нова канализация с канализационни шахти, обособени са площадки за техническите мрежи на пешеходния мост. Започна и изпълнението на трасета за полагане на електрическата мрежа. Кметът Фандъкова подчерта, че е важно да се работи качествено, в срок и в съответствие с всички изисквания на оперативната програма и работа в паркова среда.

На оперативката и проверката присъстваха и заместник-кметът по направление екология Йоана Христова, главният архитект Здравко Здравков, представители на проектанта, строителния надзор и изпълнителя на обекта. По време на обсъждането на изпълнението на ремонтните дейности бяха взети решения за възлагане на допълнителни технически решения на някои дейности. По предложение на главния архитект арх. Здравков и ръководителя на строителния надзор на обекта инж. Чавдар Гигов ще бъдат възложени допълнителни технически решения за представяне на детайли по настилките, осигуряването на електрозахранването на обекта, както и новия пешеходен мост през р. Владайска от район "Люлин".

Във връзка с изискването за работа по различни технически решения за настилките на парка кметът Фандъкова настоя да бъдат представени опитни мострени участъци. Да се работи при много добра координация на обекта между всички участници в строителния процес. Срокът за изпълнение на обекта е 12 месеца с въвеждане в експлоатация и по план трябва да бъде завършен през лятото на 2019 г. "Важно е през летните и есенните месеци, когато времето е подходящо, да се работи най-интензивно, за да напреднем значително" – настоя Фандъкова.

Проектът за ремонт и възстановяване на Западен парк се изпълнява по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 – 2020. На площ от 530 дка от парка се предвижда обновяване на алейната мрежа, която е в лошо състояние, изграждане на осветление, поливна система и видеонаблюдение. Ще бъде отворен и вход към район "Люлин". Ще бъдат направени подобекти като: главен вход към бул. "Сливница", езерото с алпинеума, розариум, цветна изложба, сух фонтан, "зелено" училище, детски площадки, площадка за кучета и пешеходен мост към бул. "Петър Дертлиев".

23.08.2018