Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на Научно-индустриална лаборатория „Индустрия 2030“ RILab i2030

Кметът на София Йорданка Фандъкова  присъства на откриването на Научно-индустриална лаборатория „Индустрия 2030“ RILab i2030. Лабораторията ще предоставя подкрепа за научноизследователска и развойна дейност за малки и средни предприятия и високотехнологична индустрия с услуги за научни изследвания и обучение. Намира се в Института по Информационни и комуникационни технологии. RILab i2030 интегрира съществуващите ресурси на академични, високотехнологични и иновативни партньори: Институт по информационни и комуникационни технологии – Българска академия на науките, Институт по механика – БАН, Фесто ЕООД България, DAVID Holding Co./SpaceCAD Ltd., AMG-Technology, Nano Tech Lab Ltd., Софийска лаборатория за иновации SofiaLab на Столична община. 

"Столичната община ще използва възможностите на лабораторията, за да направи изложби за незрящи в културните институти на София" – сподели кметът Йорданка Фандъкова след като се запозна с възможностите на „Индустрия 2030“ RILab i2030 .

Стратегически партньор на консорциума е и СОАПИ на Столична община.

13.05.2019