Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на фотографска изложба, създадена по проект „Ангелски прах“

Фотографиите са дело на 20 деца и младежи, настанени в социални услуги, които в  рамките на три месеца се включиха в творчески ателиета по фотография. Кметът Фандъкова поздрави младите творци за изключително интересните фотографии. Тя благодари на председателя на сдружението Милена Нейова за работата с децата. „Чрез изкуството променяте ежедневието на децата и им показвате нови хоризонти, а това е много важно за тяхното развитие, социализация и самочувствие“ – каза столичният кмет.

Заниманията са  водени от трима от най-изявените наши фотографи от различни поколения – Симон Версано, Татяна Дечева и Яна Лозева. 

Проектът „ Ангелски прах“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община – Програма "Европа 2021" от сдружение "Прегърни ме" в партньорство с район "Оборище".

Творческите ателиета дават възможност децата  да се запознаят отблизо с изкуството на фотографията, да се учат от най-добрите и да станат видими за обществото чрез своето изкуство. Проектът включва провеждането на три курса по изобразително изкуство и приложни изкуства, като създадените творби се излагат в градски пространства. Част от фотографиите вече са поставени в откритата галерия в парк „Заимов“ .

Снимки: Татяна Дечева

 

 

 

26.05.2022