Кметът на София Йорданка Фандъкова посети училището към Посолството на България в Лондон

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети българското училище към Посолството на България в Лондон. Тя разговаря с директора Снежина Мечева, с учителите и се срещна с ученици от 5-ти и 6-ти клас.

Българското училище към Посолството на България в Лондон съществува от 1987 г. и е едно от най-старите учебни заведения зад граница, след българските училища в Москва и Женева. От учебната 2008/2009 година освен класове от 1-ви до 8-ми в училището се открива и гимназиален курс и в момента в него се обучават около 230 ученици.

Директорът Мечева благодари на кмета Фандъкова, която още в качеството си на министър на образованието през 2009 г. води целенасочена политика в подкрепа към работата на българските училища в чужбина.

Кметът Фандъкова подари на училището книги с приказки за най-малките ученици на български и английски език и книги на историческа тематика за български владетели. Йорданка Фандъкова сподели огромното си уважение към труда на учителите и на учениците, които съхраняват българския дух зад граница.

Заедно с кмета на София на срещата присъстваха и Николай Стойнев – заместник-председателя на Столичен общински съвет, Кристина Лазарова – директор на Дирекция „Сигурност“ към Столична община, Владимир Данаилов – изпълнителен директор на общинската Агенция за инвестиции.

В Лондон кметът Фандъкова ще проведе срещи във връзка със сътрудничество в сферата на околната среда, транспорта, инвестициите и сигурността.

19.10.2017