Кметът на София Йорданка Фандъкова посети квартал „Орландовци“

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети  58. ОУ „Сергей Румянцев“ и читалище „Райна Княгиня“ в квартал „Орландовци“ и се срещна с представители на инициативния комитет на района. В срещата участва и кметът на район „Сердика“ Тодор Кръстев.

По време на разговорите представителите на инициативния комитет Аделина Карчина и Моника Николова поставиха исканията на гражданите от "Орландовци" за саниране на фасадите на училището и читалището, както и за необходимостта от ремонт на тротоари в квартала. Към момента е облагороден  подходът към училището, изграден е нов тротоар и са поставени озеленяване и пейки. Със средства на училището и участие на родителите и децата е направен и ремонт на стаите и коридорите. Изградено е осветление и е поставено  видеонаблюдение на парка, който е в непосредствена близост до училището. 

В 58. ОУ „Сергей Румянцев“ учат 340 деца до 7. клас, като обучението се провежда на една смяна. Кметът на София Йорданка Фандъкова пое ангажимент сградите на училището, детската градина и читалището да бъдат топлофицирани, за да се подобри средата.

"Направени са: енергийно обследване и паспортизация на сградата, което е условие за саниране, предстои да бъде изработен проект и училището да бъде включено в програмата на Столичната община за саниране" – каза кметът на район „Сердика“ Тодор Кръстев. В момента се прави паспортизация и на читалището. В читалището се намира  Дневен център за деца и младежи със затруднения в развитието към федерация "Адаптирана физическа активност" – Балкани и Черноморска област. Кметът разговаря с председателя на федерацията Слав Петков, треньори и родители за работата на дневния център и спортните успехи, които младите постигат с помощта на своите ръководители.  

 Кметът на София Йорданка Фандъкова  постави задача на Тодор Кръстев да изготви заедно с  инициативния комитет програма за инвестиции в квартала.

 

 

30.01.2020