Кметът на София Йорданка Фандъкова посети базата на "Етем"


Кметът на София Йорданка Фандъкова посети базата на "Етем Гестамп Алуминиум Екстружънс" АД в кв. „Илиянци“ по покана на ръководството на гръцко-испанската компания и разгледа линията  за производство на алуминиеви части за автомобили. Компанията е сред първите, които получиха „Зелена карта“ от  Invest Sofia. Новата инициатива на Столична община в подкрепа на инвеститорите в града осигурява „бърза писта“ за индивидуално административно обслужване и консултации от страната на Столичната агенция за приватизация и инвестиции по време на реализацията на проектите.  „Етем“ осигурява части за  водещи автомобилни производители и доставчици на оборудване, сред които са BMW, Audi, Daimler, Porsche, VW и други. В София компанията има и Център за развойна дейност, който работи заедно с клиентите по проектирането на изделията.

Изпълнителният директор на компанията Емануил Фундукис и неговият екип представиха пред кмета Фандъкова производствената дейност и планираното разширение на компанията в София с внедряване на нови зелени технологии и напълно автоматизирано логистично решение към производственото си звено. В срещата участваха още Виктор Гусев и Лъчезар Борисов, които са ръководителите на отдели „Инвестиционен анализ“ и "Приватизация и следприватизационен контрол" в Invest Sofia.

Новата  инвестиция, която планират, е за  60 милиона евро и идва след като "Етем Гестамп Алуминиум Екстружънс" АД спечели два от най-големите проекта в своята история. В края на 2022 г. е планирано компанията да започне серийно производство на корпуси за батерии за две от най-модерните и високотехнологични компании – „Порше“ и „Ягуар Ленд Роувер Груп“.

27.05.2022