Кметът на София Йорданка Фандъкова и българският еврокомисар Мария Габриел посетиха Втора английска гимназия „Томас Джеферсън“

По време на срещата си с учители и ученици от гимназията двете имаха възможност да присъстват на час по химия и биология и да разгледат STEM центъра в училището. Учениците представиха възможностите на новите технологии в училището и удоволствието си да учат в иновативна среда. 

Центърът за науки, технологии и математика е изграден по проект на Втора английска гимназия за иновации и включва съвместно преподаване, дигиталност и интегралност.

"Центърът се състои от 4 зали – "Виртуална", "Лаборатория", "Технологична" и "Дигитална креативност". Зала „Виртуална“ е оборудвана със z-Space станции от ново поколение, които визуализират процеси и явления в 3D формат и правят обучението по биология, химия, физика и математика интересно и разбираемо за учениците" – каза по време на срещата директорът на училището Емилия Лазарова. Зала „Лабораторна“ е предназначена за извършване на опити и упражнения.

"Във виртуалните лаборатории по природни науки се преподава иновативно – екипи от учители обучават учениците като едновременно преподават биология и химия, физика и математика. Интегрираният модел на обучение, съчетан с използване на технологиите, засилва интереса на учениците и им помага да повишават резултатите си" – посочи още директорът на училището Емилия Лазарова.

 

 

18.03.2019