Кметът на София Фандъкова възложи постоянно наблюдение на речните нива и общинските язовири, както и почистване на дъждоприемни шахти и оттоци

 

Във връзка с прогнозите за интензивни валежи и обявения жълт код за София по нареждане на кмета Йорданка Фандъкова се извършва постоянно наблюдението на нивата на реките и общинските язовири, почистване на дъждоприемните шахти и оттоци.

Столичен инспекторат трябва да контролира  фирмите, които са ангажирани с чистотата в града и да извършват почистване на улици и тротоари след бурята снощи. Районните кметове трябва да организират наблюдение на водните обекти на съответните територии и да имат готовност за реакция при необходимост. Екипите на „Зелена система“ отговарят за почистването на парковете и градските градини.

Във връзка с очакваните нови валежи през следващите дни се извършва непрестанно наблюдение на нивата на реките и язовирите. Към момента речните нива са в норма, осигурена е нормална проводимост на водните количества и няма опасност от разливи.

Аварийните екипи на общината заедно със Столичната пожарна са реагирали до този момент на повече от 80 сигнали за паднали дървета и клони, както и завирявания и наводнени дворове повечето в кв. “Орландовци“, район "Сердика".

Работата на 6 аварийни екипа продължава на терен, като се извършва отводняване на мазета и дворове и се осъществяват обходи на критични места.

 

 

09.06.2022