Кметът на София Фандъкова присъства на откриване на изложба с рисунки на деца от Центровете за настаняване от семеен тип

"Много е важно, че днес, в Деня на християнското семейство, сме заедно с децата и възпитателите от Центровете за настаняване от семеен тип", каза кметът на София при откриване на изложбата „Шарен свят“. "Всички деца имат нужда от подкрепа и разбиране, за да развият своя потенциал", посочи още кметът на столицата и благодари на учителите, възпитателите и социалните работници за грижите и обичта, която им дават.

Преди две години Столичната община разкри  13 Центрове за настаняване с условия, близки до семейните, по Оперативна програма „Регионално развитие“ и е първата община, която закри  домовете за деца, лишени от родителска грижа, от стар тип.  

В Деня на християнското семейство децата изложиха своите рисунки в Националната галерия 'Квадрат 500". Изложбата се реализира със съдействието на Лайнс клуб Витоша. Учениците  с гордост показаха на кмета своите картини и я поканиха на гости в новите къщички.  

На откриването на изложбата присъстваха зам.-кметът Албена Атанасова и директорът на Националната галерия Слава Иванова.

  

22.11.2017