Кметът на София покани студенти от СУ „Климент Охридски“ на стаж в Столичната община

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна със студенти от специалност "Политология", "Европеистика" и "Публична администрация" на СУ „Климент Охридски“.

По време на разговорите кметът Фандъкова ги запозна с предизвикателствата пред местната власт, задачите и отговорностите на кмета и Столичния общински съвет и приоритетите в своята дейност – екология, образование и разкриване на културно-историческото наследство. Йорданка Фандъкова представи пред младите хора проекта за първия кампус в "Студентски град" и инициативата „Визия за София“ за създаване на споделена и дългосрочна стратегия за развитие на София и крайградските територии. Младите хора се интересуваха от бъдещето на район „Студентски“, мерките на общината за чист въздух, трафика, развитието на метрото, наземния транспорт и възможностите за спорт в града. Столичният кмет покани младите хора да проведат стажове в дирекциите на Столичната община и да участват със своите идеи в създаването на визия за  града през следващите 30 години.   

На разговорите присъстваха общинските съветници Малина Едрева, Ботьо Ботев и Михаела Иванова, както и ръководител на катедра „Политология“ в СУ „Климент Охридски“ доц. д-р Румяна Коларова.

04.07.2019