Кметът Фандъкова връчи награда на германската икономика

 Близо 100 водещи германски компании развиват бизнес на територията на София
  
Кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Федерална Република Германия Н.Пр. Детлеф Лингеман връчиха награда на германската икономика в конкурса, организиран от Германо-Българската Индустриално-Търговска камара.
Привличането на инвестиции и подкрепата за бизнеса са основен приоритет в работата на Столична община, каза кметът на София Фандъкова. Близо 100, водещи германски компании, работят на територията на София. Икономическото развитие на града и създаването на условията за бизнес откроиха София в изследването на Института за пазарна икономика в края на 2016 година. София влезе в много международни класации - градът се нареди в топ 30 на най-бързо развиващите се градове в света на JPMorgan Chase, на първите мeста от европейските столици по ръст на БВП за последните 10 г. Българо-Германската камара за работата по образователен проект за дуалното обучение и инвестициите в подготвени кадри.
Наградата в категория малки и средни предприятия бе връчена на "Мултивак България Продакшън", която през 2016г. започва изграждане на своето ново производствено предприятие в индустриална зона "Божурище", компанията получи сертификат клас "А" за своята инвестиция в размер на близо 37 млн. лева.

27.01.2017