Кметът Йорданка Фандъкова провери ремонта на улица “Божана“ в кв. “Илинден“

"След като напреднахме с обновяването на базовата инфраструктура, инвестираме и в изграждане и ремонт на вътрешноквартални улици. Общо 38 млн. лева е бюджетът за текущ ремонт и вътрешноквартални улици" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтираната ул. “Божана“ в столичния кв. “Илинден“.

Кметът Фандъкова посочи, че "ключова е ролята на районните кметове, те трябва да преценят и да посочат обектите и да направят организация. Заплащането на фирмите става след санкцията на районния кмет".

Ул. „Божана“ в кв. “Захарна фабрика“, район „Илинден“ е цялостно ремонтирана. Усилена е пътната конструкция, положена е нова асфалтова настилка, ремонтирани са тротоарите и са оформени джобове за съдовете за смет. Обновено е уличното осветление. "Работата по тази улица е модел за комплексен подход" – каза също кметът Фандъкова. На улицата са санирани жилищни сгради, облагородени са и пространства по програма „Зелена София“. Предстои да бъде направена детска площадка.

Към момента работят над 30 екипа по изпълнение на текущите ремонти на улиците, като повече от половината са в кварталите. Работи се в район „Възраждане“, „Банкя“, „Красно село“, „Лозенец“, „Средец“, „Витоша“, „Изгрев“, „Младост“, „Панчарево“, „Връбница“, „Надежда“, „Кремиковци“, „Оборище“ и „Подуяне“.

08.05.2018