Кметът Йорданка Фандъкова провери ремонта на ул. “Солунска“

"Всички контейнери по ул. „Солунска“ се разполагат подземно. Това предвиждаме за контейнерите в зоните на ул. „Граф Игнатиев“ и на пл. „Св. Александър Невски“, чиито основни ремонти започнахме тази година. Днес възстановихме движението по ул. „Солунска“ в участъка от бул. „Витоша“ до ул. „Христо Белчев“, до няколко дни ще бъде пуснато движението и до ул. „Ангел Кънчев“. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на ул. “Солунска“ заедно със заместник-кмета Евгени Крусев. На проверката присъства и кметът на район „Средец“ Мария Ачкова.

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ и зоната около него е един от най-големите и тежки обекти за това лято, който създава големи затруднения на хората, и благодаря за търпението на гражданите. Целта ни е тази знакова част от града, която се нуждаеше от основен ремонт, напълно да се обнови" – каза също кметът на София Фандъкова. Към момента общото изпълнение на ул. “Граф Игнатиев“ е около 20%, като са изпълнени голяма част от подземните комуникации.

"За качеството на работа са предвидени сериозни санкции по договор" – посочи кметът Фандъкова. "До завършването на ремонта на зоната около ул. „Граф Игнатиев“ се задържа 600 хил. лв. гаранция за добро изпълнение. При неспазване на срока за завършване на обекта неустойката е 240 хил. лв. за всеки ден просрочие. А при некачествено изпълнение се налага санкция от 1,2 млн. лв. С парите на софиянци няма да бъде платено за некачествено свършена работа" – посочи също Йорданка Фандъкова.


 

04.07.2018