Кметът Йорданка Фандъкова провери ремонта на площад "България" пред НДК

За пръв път се изпълнява цялостен ремонт на пл. "България", откакто е построен

"През 2015 г. Столичната община започна ремонт на парка пред НДК, който е с обща площ над 60 дка. По време на изпълнение на строителните дейности беше констатирано, че площад "България" е в много тежко състояние и се нуждае от цялостен ремонт и изграждане на нова хидроизолация. Поради тази причина този подобект от около 12 дка не беше ремонтиран и беше изваден от проекта, който завършихме през 2015 г.

В момента за пръв път се изпълнява ремонт на пл. "България" цялостно. Площадът не е бил ремонтиран цялостно от неговото построяване в началото на 80-те години на миналия век. Предвижда се ремонтът да бъде завършен през ноември 2017 г." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на място на обекта заедно със заместник-кмета по направление екология Йоана Христова и директора на Дирекция "Зелена система" Димитър Данчев.

Работи се в срок. При благоприятни атмосферни условия строителните работи трябва да приключат в средата на месец ноември. В момента се полагат нови гранитни плочи. Визията на площада напълно се запазва, но се обновява пешеходното пространство. Ремонтират се стълбищата, парапетите. Инвестицията е от бюджета на Столичната община.

09.10.2017