Кметът Йорданка Фандъкова провери ремонта на бул. “Христофор Колумб“

"Планираме до средата на август да завършим ремонта на бул. “Христофор Колумб“ и веднага след това ще започне изпълнението на строително-ремонтни дейности по Източна тангента. Предвиждаме ремонтите на улиците, по които има интензивен трафик, да приключат до средата на септември. В момента извършваме ремонт на над 30 улици и булеварда. Отделно изграждаме и ремонтираме вътрешноквартални улици." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на бул. “Христофор Колумб“. На проверката присъства и заместник-кметът по направление транспорт Евгени Крусев.

Планира се между 11 и 13 август да се затвори изцяло движението по бул. “Христофор Колумб“, за да се положи износващият пласт асфалт и да се пусне движението. На 8 юли започна ремонт по бул. "Христофор Колумб" в участъка от кръговото на ул. “Източна тангента“ до ул. “Продан Таракчиев“. Преасфалтират се пътните платна, изгражда се ново осветление, тротоари.

Към момента на по-голяма част от пътно-строителните ремонти се работи в срок, на някои обекти има между два и три дни забавяне. Към момента в зависимост от метеорологичните условия обектите се изпълняват и се очаква основните да приключат до 15 септември.

Източната тангента ще се ремонтира от кръстовището с бул. “Христофор Колумб“ до ул. “511“ в кв. “Христо Ботев“.

До края на тази седмица се планира да завърши ремонтът на бул. „Васил Левски“ от ул. „Граф Игнатиев“ до бул. „Цар Освободител“. След това ще започне преасфалтиране на участъка до паметника на Васил Левски. За възможно най-кратко време в първата половина на август ще се наложи да се затвори за ремонт кръстовището на Ректората, както миналата година бе извършен ремонт на кръстовището на "Орлов мост".

 

 

31.07.2018