Кметът Йорданка Фандъкова провери ремонта на бул. “България“

Метална мрежа се монтира на основата на булеварда за по-голяма устойчивост

"При благоприятни метеорологични условия, по план на 25 август, предвиждаме да възстановим движението по бул. „България“ в участъка от бул. „Акад. Ив. Гешов“ до бул. „Г. Делчев“. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на участъка. Започна полагането на първия пласт асфалт (биндер) в участъка, който се изпълнява върху метална мрежа, която се монтира на основата за по-голяма устойчивост на натоварването.

От утре, 22 август, ще започне нивелиране на шахтите. В четвъртък трябва да бъде положен цялостно износващият слой асфалт, в петък асфалтът трябва да изстине, след което ще бъде положена пътната маркировка. От събота движението ще бъде пуснато.

Ако тези срокове бъдат спазени и времето позволи, веднага ще започне ремонтът по пътното платно в посока „център“. Срокът за завършване на целия участък е 10 септември.

Догодина ще продължим с ремонти на следващите етапи – от НДК до бул. „Акад. Ив. Гешов“ и от бул. „Г. Делчев“ до "Околовръстния път".

От днес, 20 август, е възстановено движението по бул. „Христофор Колумб“, където реално изградихме нов булевард, с тротоари и улично осветление.

На 21 август започва цялостният ремонт на Източната тангента от кръговото кръстовище с бул. “Христофор Колумб“ до кв. „Христо Ботев“.

Освен на големите пътни обекти работим и по 15 значими квартални улици, като 11 от тях са вече завършени.

20.08.2018