Кметът Йорданка Фандъкова провери ремонта на бул. “България“

 

След ремонта на участъка от бул. “България“ между бул. “Гоце Делчев“ до бул. “Тодор Каблешков“, в посока кв. “Бояна“, строителните дейности продължават между "Околовръстен път" и ул. “Пушкин“. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери рехабилитацията на булеварда заедно със зам.-кмета по направление строителство инж. Цветан Божинов и кмета на район „Витоша“ инж. Теодор Петков.

Продължението на бул. "България" (ул. "Даскал Стоян Попандреев") от "Околовръстния път" до моста над река Боянска е с дължина 1,6 км. Извършено е фрезоване, поставяне на метална мрежа с цел заздравяване, полага се първият слой асфалт и предстои да се положи износоустойчив пласт и маркировка. Изгражда се нов тротоар и се прави велоалея.

"Навсякъде, където е възможно, правим и велоалеи. От колелото при ул. “Пушкин“ до бул. “Гоце Делчев“ се предвижда тротоар и двупосочно велоалея. Предвидени са два нови сфетофара с цел безопасно движение на пешеходците" – каза кметът Фандъкова.

След настоящия участък работата ще продължи в другото платно, както и между бул. “Тодор Каблешков“ и бул. “Гоце Делчев“ в посока център.

Предвижда се пътното платно на бул. “България“ в посока център, в участъка от бул. “Гоце Делчев“ до бул. “Тодор Каблешков“, да бъде ремонтирано през лятото, когато трафикът е обичайно по-слаб.

 

Фотограф: Аделина Ангелова

 

04.06.2020