Кметът Йорданка Фандъкова провери разширението на 149 училище

7 физкултурни салона ще бъдат изградени през следващата година

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери реконструкцията и разширението на 149. Средно училище „Иван Хаджийски“ в кв. “Овча купел“ в присъствието на зам.-кмета на Столична община по направление „Инвестиции и строителство“ Ирина Савина и кмета на района Христина Семерджиева.

"Досега изградихме 10 спортни зали и физкултурни салони, в това число и в трите нови училища, които построихме. В момента продължава изграждането на разширение и физкултурен салон в Първа английска езикова гимназия" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя посочи също, че преди няколко години е изградена и нова спортна зала и басейн в 88. училище в „Овча купел“.

"Инвестицията в спорт и здраве е изключително важна – каза кметът Фандъкова. – Именно затова в бюджета на общината за следващата година ще бъдат отпуснати 4.6 млн. лв. за спортна инфраструктура. Общо 7 физкултурни салона са предвидени за следващата година, част от тях вече започнаха да се изграждат."

Разширението на 149. училище, което се довършва, представлява част от учебния комплекс, състои се от два блока: единият – отреден за учебни кабинети и обслужващи помещения – и друг – физкултурен салон. Свързано е с основната сграда на училището чрез топла връзка. В новата част на училището се изгражда физкултурен салон, спортни зали за бойни изкуства и художествена гимнастика, както и кабинети по изящни и приложни изкуства със складове, кабинет по готварство, по безопасност на движението и две класни стаи. За осигуряване на достъпна среда е предвидено изграждането на асансьор.

Близо до 149. училище се изгражда и ул. „Феникс“, която е нова вътрешноквартална улица.

Продължава изграждането и на нови детски градини. До сега със строителството на нови детски градини са изградени 78 нови физкултурни салона и 14 плувни басейна, а при основно обновяване на детски заведения са реконструирани 9 физкултурни салона.

 

Фотограф: Гео Калев

 

 

31.10.2018