Кметът Йорданка Фандъкова провери работата по текущи ремонти в града

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на текущи ремонти в различни квартали на града.

Заедно с реконструкцията на основни улици и булеварди в града продължава работата по текущите ремонти. Обновяването на улици и тротоари в различни квартали на София е част от цялостната програма на Столичната община за ремонт на пътната инфраструктура. Ежегодно се изграждат около 30 вътрешноквартални улици заедно с тротоарите.

Изцяло нов тротоар се изпълнява до училище 128. „Алберт Айнщайн“ на ул. “Проф. Васил Златарски“ в ж.к. “Младост“. Обновява се и тротоарната настилка на ул. “Чаталджа“ в район "Оборище". На обекта се полага нова настилка от унипаваж. Кметът възложи да се подменят и бордюрите.

Ремонтира се паважната настилка по ул. “Йосиф Петров“ в район „Лозенец“. В същия район екипите извършват текущ ремонт и на пл. “Велчова завера“.

Обновена е маркировката на велоалеята, която е на тротоара до парка на НДК. Кметът възложи обновяване на пътната маркировка, където е необходимо, както на пътните платна, така и на пешеходните пътеки. Приоритетно ще се обнови маркировката около училища и детски градини преди началото на учебната година. Обновяват се и тръбнорешетъчни парапети и пътни знаци.

На екипите, които извършват текущи ремонти, е възложена работа по пътната настилка на ул. “Родолюбие“ в район „Сердика“, където се извършва фрезоване и асфалтиране, както и на ул. "Кап. Тодор Ночев" в район „Лозенец“, ул. “Димитър Пешев“ в район „Искър“, ул. "Незабравка' в район „Изгрев“ и на ул. "Слатинска" – ремонт на паважната настилка.


 

11.08.2019