Кметът Йорданка Фандъкова провери обновените ДГ № 90 и 102. ОУ в "Надежда"

"Детска градина № 90 и 102. Основно училище „Панайот Волов“ в район „Надежда“ са последните два обекта, които обновихме по програмата за модернизация на 25 училища и детски градини. Освен основни вътрешни ремонти в сградите са изградени асансьори за достъпна среда, изпълнени са мерки за енергийна ефективност на покриви и фасади и са облагородени дворовете."

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери сградите заедно със заместник-кмета по направление строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на район „Надежда“ инж. Димитър Димов.

На територията на "Надежда" общо са обновени 12 обекта: 5 училища и 7 детски градини. Те са част от проекта по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Всички детски градини и ясли на територията на общината са готови да приемат деца от 4 януари. От следващата седмица, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, се възобновяват присъствените занятия за учениците от първи до четвърти клас и за децата в детските градини и яслите.

За улеснение на родителите на децата в детските градини няма да се изисква медицинско от личния лекар, а само декларация за информирано съгласие от родителите, че децата са здрави.

Детските градини и яслите ще работят със строг сутрешен филтър и със засилена дезинфекция на помещенията.

Фотограф: Аделина Ангелова

 

 

29.12.2020