Кметът Йорданка Фандъкова провери новата сграда на детска градина във Владая

 

"Детската градина в с. Владая в столичния район „Витоша“, ДГ № 4 „Слънчо“, е разширена с нова сграда. Близо 2 млн. лева са инвестирани в нея, като е изпълнен и нов физкултурен салон. Най-важната инвестиция е тази, която осигурява най-добрите стандарти за развитие на децата, което е изключително важно, заедно с професионализма на учителите и възпитателите." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка в детското заведение заедно с кмета на район „Витоша“ Теодор Петков.

В новата сграда на детската градина са разкрити три групи – яслена и две градински.

Осигурена е топла връзка със старата сграда. Изпълнени са всички мерки за енергийна ефективност и е осигурена общодостъпна среда.

Отоплението и в старата и новата сграда, след изграждането на разширението, е подменено от нафта на пелети, осигурени са и слънчеви панели за топла вода за битови нужди.

В двора са изградени нови детски площадки.

Към момента в София се изпълняват строителни дейности в 16 сгради на детски градини и ясли. Те са в районите „Триадица“, „Витоша“, „Овча купел“, „Люлин“, „Студентски“, „Подуяне“, „Искър“, „Връбница“, „Надежда“, „Банкя“.
Предстои въвеждането в експлоатация на още два обекта – нова детска градина в „Овча купел“ за 6 групи и реконструкция и нова сграда към детска градина № 20 в „Подуяне“ за общо 8 групи.

 

 

27.09.2021