Кметът Йорданка Фандъкова проведе среща с граждани от кварталите "Абдовица" и "Димитър Миленков"

Срещата се проведе на място, в присъствието на зам.-кмета Дончо Барбалов,  кмета на район "Искър" Ивайло Цеков, директорите на дирекция "Сигурност" –  Кристина Лазарова, Столичен инспекторат към Столичната община – Веска  Георгиева и представителите на 8. РПУ към СДВР.

По настояване на кмета Фандъкова в двата квартала се извършват обходи на полицейски патрул и жандармерия. Наблюдението на полицейските екипи  продължава. Столичната община изгради видеонаблюдение с 27 камери, които са свързани с  оперативния дежурен център за видеонаблюдение. Ще се планира разширение на системата за видеонаблюдение. Кметът Фандъкова информира, че предстои текущ ремонт на "Искърско шосе" от  кръстовището с ул. "Димитър Пешев" до началото на кв. "Д. Миленков".

В кв. "Димитър Миленков" е направено спортно игрище, а сега ще бъде планирана втора детска площадка. В кв. "Абдовица" ще се направи спортна площадка. Районната администрация е съставила 6 заповеди за незаконни постройки, за  които се провежда процедура. По искане на живущите в двата квартала ще се  проучва възможността за поставяне на повдигнати пешеходни пътеки. 

16.07.2019