Кметът Йорданка Фандъкова проведе среща с екип от община Амстердам

Амстердам консултира София като град домакин на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Днес, 10 април 2017г., кметът на София проведе среща с екипа на община Амстердам, работили по проекта за холандското председателството. Работното посещение е в резултат на договореност между кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Амстердам Еберхард Ван Дерлан с цел подготовката на столицата като град домакин на председателството на България на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 година.
Холандия беше председател на ЕС през първата половина на 2016г. и това е 12-то председателство на Амстердам като град домакин.
На срещата присъстваха Ниенке Баарс - програмен мениджър на Председателството на Амстердам и заместник директор на Проджект Мениджмънта, Ваутер ван дер Хейде - старши съветник на кмета на Амстердам по Европейските въпроси, Тако Теминик Туинстра - съветник на кмета на Амстердам по въпросите за публичния ред и сигурност и Малина Едрева - председател на постоянната комисия по образование и култура в Столичен общински съвет, Елица Панайотова
- координатор на проект Зелена столица.
Екипът от Амстердам ще работи съвместно с екип от Столична община по теми като култура, логистика и ще консултира организацията и подготовката на всички събитията на градско ниво.

 

11.04.2017