Кметът Йорданка Фандъкова присъства на международния форум „Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на международния форум „Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“, организиран от медийния портал dir.bg и специализирания сайт за енергетика, екология и икономика 3e-news.net.

Във форума участват президентът Румен Радев, еврокомисар „Сближаване и реформи“ Елиза Ферейра, президентът на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер, кметове, представители на институциите, европейски и български експерти, представители на бизнеса и неправителствения сектор.

„Възможности съществуват, така че можем да се възползваме от тях". С този цитат от Елин Пелин илюстрира визията си за зеления преход еврокомисарят по "Сближаване и реформи" Елиза Ферейра по време на участието си. "Трябва да мислим за планетата – как ще я спасим, да подобряваме ситуацията, да мислим как да я подобрим дългосрочно, – посочи тя. – Ето защо преходът трябва да бъде справедлив или просто да няма преход" – коментира Ферейра. По думите ѝ: "Трябва да запазим доверието на хората и обществото по отношение на Зелената сделка".

 

 

10.06.2022