Кметът Йорданка Фандъкова получи награда "Златно перо" за принос към културата

Благодарение на активната работа на творците София се утвърди като национален център на културните и творчески индустрии

За активна културна политика и подкрепа на стойностни проекти в областта на изкуствата награда "Златно перо" получи и кметът на София Йорданка Фандъкова. За 22-ри път, в рамките на Европейския музикален фестивал, Classic FM радио, галерия "Макта" и "Кантус Фирмус" връчиха златните призове за принос към българската култура и изкуство. 

Наградата е брошка във формата на писец. Сред наградените са прочутата българска оперна певица Стефка Евстатиева, народната певица Янка Рупкина, диригентът Бедрос Папазян и композиторът Георги Арнаудов. Това е награда за творческа София, заяви кметът Фандъкова. Условията, които създаваме в София за реализиране на културни събития и фестивали, целят именно подкрепа на талантливите ни творци, артисти и изпълнители. Развиваме изключително богата културна програма със събития и фестивали на открито, за да могат да се видят от повече граждани и гости на града. Чрез общинската програма "Култура", която е първата в България меценатска програма за подкрепа на творците и културни проекти, и Културния календар подпомагаме над 160 събития. Тази година 30 са само събитията свързани или за музиката, каза също Фандъкова. 


Благодарение на активната работа на творците София се утвърди като национален център на културните и творчески индустрии, градът се нарежда сред първите 10 столици в Европейския съюз по отношение на дела на културните и творчески индустрии. 

25.05.2017