Кметът Йорданка Фандъкова подписа меморандум за сътрудничество с Китайския културен център

Кметът на София Йорданка Фандъкова подписа меморандум за сътрудничество с Китайския културно-информационен център. От китайска страна подпис под документа постави неговият директор Гу Хамсин в присъствието на гости от Китай, на директора на дирекция "Култура" към Столичната община Биляна Генова.

Кметът Фандъкова посочи, че след откриването на Китайския културно-информационен център в София, който е ново пространство за култура, сътрудничеството и развитието на културните инициативи ще се развиват.

На 11 февруари в Античния комплекс "Сердика" под стъкления купол на "Ларгото" се проведе празнично събитие, посветено на настъпващата Китайска Нова година с участието на китайски артисти и музиканти, както и артработилници на класическите китайски занаяти.

Културният център на Китай бе открит в София миналата година. Той е първият за Централна и Източна Европа културен китайски център. Специално за събитието в София пристигна заместник-министърът на културата на Китай Джан Ксю, който посочи, че центърът допринася за партньорството между България и Китай и конкретно със София.

12.02.2018