Кметът Фандъкова връчи награди в Националния конкурс на СБУ „Учител на годината“

На 19 май Синдикатът на българските учители връчи Националните награди „Учител на годината“ в 25-я конкурс. Номинирани са над 90 учители и директори на училища. От тях на церемонията бяха връчени наградите на победителите в десет направления.

Кметът Фандъкова поздрави Синдиката на българските учители (СБУ). В приветствието си тя открои думата „отдаденост“ като най-характерна за работата на г-жа Такева. „Вие ни давате пример за отдаденост на една кауза – образованието, но вие разбирате отдадеността в много широк смисъл – отдаденост на духовността и родолюбието" – каза Фандъкова. Отдадеността на каузата образование се отнася за всички учители, които бяха в залата. В подкрепа на думите си, тя цитира част от есето на ученичка от 12. клас от Втора английска езикова гимназия Гергана Златанова: „Училището ни подготвя за трудностите, за приемането на пораженията, но и за оценяване на успехите. Показва ни с какво може да се сблъскваме, за да сме готови за най-смелата си крачка. Чрез непрестанната подкрепа от страна на учителите, тяхната отзивчивост и отдаденост ние преодоляваме несигурността и колебанията и ги превръщаме в сила и опора.“

Кметът Йорданка Фандъкова връчи наградите в категория „Млад учител“. Отличието получиха – Десислава Димова, старши учител по информационни технологии в ОУ „Николай Петрини“, Ямбол, Полина Божикова, учител в 55. СУ в София, Теодора Агопян, учител в детска градина „Ян Бибиян“, Силистра.

Председателят на Синдиката на българските учители (СБУ) към КНСБ Янка Такева връчи днес грамота на Йорданка Фандъкова като бивш министър на образованието. Това стана на официалната церемония за връчването на наградите на СБУ от Националния конкурс "Учител на годината", който се организира за 25-ата поредна година.

С грамота на СБУ бяха отличени и министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, проф. Тодор Танев, Иван Кръстев.

 

19.05.2022