Кметът Фандъкова връчи награди в конкурса "Учител на годината"

"Поздравявам учителите за професионализма в работата. Към вас има огромни очаквания на цялото общество." Това каза в приветствие кметът на София Йорданка Фандъкова към учителите при връчването на наградите "Учител на годината", организирано от Синдиката на българските учители.

Кметът поздрави г-жа Янка Такева за организирането на ежегодния конкурс, в който се отличават най-добрите учители на България.

Фандъкова пожела: "Да възпитавате успешните хора на България!"

Кметът на София подчерта, че за нея образованието е приоритет и тази година са защитени сериозни инвестиции в строителство и обновяване на сгради на детски градини и училища.

Изграждаме 6 разширения на училищни сгради в районите "Оборище", "Люлин", "Нови Искър", "Витоша", "Връбница", "Надежда". Предстои да започне работа по още 4 училищни сгради в районите "Сердика", "Възраждане", "Триадица".

"Град, в който се строят училища, има развитие и има бъдеще" – каза Фандъкова.

Тази година продължава изпълнението на проекта за цялостна модернизация на 26 училища и детски градини в районите "Красна поляна", "Надежда", "Илинден" и "Връбница". Ще бъдат изградени и физкултурни салони в 37. СУ в район "Люлин", 175. ОУ в с. Мрамор, 176. ОУ в с. Негован, 64. ОУ в кв. "Симеоново" и 100. СУ в район "Сердика".

10.05.2019