Кметът Фандъкова връчи награда в Националния конкурс "Икономика на светло"

"Промяната в нашия град и повишаването на стандарта на живот в нашия град се дължи в голяма степен на развитието на икономиката на София. Столицата произвежда 40% от БВП и това се дължи на отговорните компании и добре подготвените и образовани кадри, които работят в София." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в приветствие по време на връчването на наградите в Националния конкурс "Икономика на светло" на Асоциацията на индустриалния капитал.

Над 50% от работещите в София са с висше образование, а това е сред основните изисквания на инвеститорите.

"Радвам се, че и инвестициите в публичния сектор дават своя принос, както и инвестициите от страна на самия бизнес за подготовка и повишаване на квалификацията на кадрите" – посочи също Фандъкова.

Фандъкова връчи наградата в категория "Нормативен акт или административна практика, довели до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата". "Създаването на правила са най-важни за бизнеса. Правилата не допускат вратички. Правилата позволяват на бизнеса да има мотивация и да работи на светло" – каза също кметът Фандъкова.

Наградата, организирана от Асоциацията на индустриалния капитал, насърчава развитието на икономиката и същевременно създава добри партньорства между местните власти, държавата, социалните партньори и гражданския сектор.

01.07.2019