Кметът Фандъкова връчи грамота на д-р Максим Бенвенисти

На церемония в официалното фоайе на Столичната община кметът на София Йорданка Фандъкова връчи грамота на д-р Максим Бенвенисти. Отличието е за заслуги за сътрудничеството със Столична община и принос в борбата с езика на омразата и съхранението на паметта на Холокоста.

На церемонията присъства и зам.-кметът на София по направление култура и образование – доц. д-р Тодор Чобанов и председателят на Организация на евреите в България "Шалом" – доц. д-р Ал. Оскар.

Кметът Фандъкова благодари на д-р Бенвенисти за сътрудничество.

Наградата е не само за човека Максим Бенвенисти, но и за цялата общност и организацията на евреите „Шалом“, която в сътрудничество със Столична община развива проекти и инициативи в сферата на образованието и в борбата с езика на омразата, посочи д-р Оскар.

Максим Бенвенисти е член на Борда на „Европейския съвет на еврейските общности”, а от 2004 – 2007 г. е работил като председател на регионална организация на евреите „Шалом” София.

Тази година Столична община съвместно с Организацията на евреите в България „Шалом“, както и с дипломатически представителства и други институции, организират Литературен ученически конкурс за есе по повод Международния ден за възпоменание на жертвите на Холокоста и личностите, допринесли за спасението на българските евреи.

 

 

10.02.2021