Кметът Фандъкова се срещна с Теодор Ушев

По покана на кмета Йорданка Фандъкова номинираният през 2017 г. за "Оскар" Теодор Ушев ще сподели идеи относно подземното пространство на бившия мавзолей, за което се подготвя задание за конкурс. Кметът на София се срещна с твореца, който посети мястото на бившия мавзолей.

За да бъде намерено най-доброто решение за предстоящия архитектурен конкурс, кметът на София Фандъкова покани съвременни български творци и артисти, които да дадат идеи и препоръки.

В София миналата година Теодор Ушев представи първата си инсталация за България – "Като в тъмно огледало", която бе изпълнена в Софийска градска художествена галерия.

Столичната община успя да запази подземния комплекс в Градската градина, а с решение на Столичния общински съвет се предвижда мястото на мавзолея на Георги Димитров да бъде превърнато в галерия за съвременно изкуство – филиал на Софийска градска художествена галерия (СГХГ).

На срещата присъстваха и председателят на комисията по образование, наука, култура и културно многообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева и Десислава Бинева.

31.01.2019