Кметът Фандъкова се срещна с талантите от "Нощ на звездите"

"Поздравявам Енчо Керязов за инициативата в подкрепа за талантливите деца на България, както и за подкрепата, получена от много културни дейци и артисти. Всеки от вас е изключително талантлив и отделя време да помага на децата".

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на среща със световноизвестни артисти, поканени да участват в седмото издание на "Нощ на звездите", което ще се проведе на 17 март в зала "Арена Армеец". София ще бъде домакин на седмите годишни награди на фондация "Енчо Керязов".

Столична община подкрепя събитието чрез дирекция "ПИСТ", с директор Ирена Димитрова.

На срещата с кмета Фандъкова присъстваха и Христо Мутафчиев, Магърдич Халваджиян.

Присъства и така наречената "живо торпедо" американката Робин Валенсия, която е единствената жена, изпълняваща този номер. Номерът включва голямо оръдие, което изстрелва Робин и тя прелита около 40 метра. Най-добрият въжеиграч в света Фреди Нок, който ще премине цялото пространство над игралната зала на опънато мъже на 22 метра височина, без каквито и да е обезопасителни средства. Украинският артист Григорий Лобко ще направи опит в залата за нов рекорд на Гинес с тройно задно салто на ролери.

Публиката в зала "Арена Армеец" ще може да види изпълненията на едни от най-големите имена в цирковото изкуство в момента. У нас идват шестима носители на награда "Клоун" от Световния фестивал за цирково изкуство в Монте Карло.

Фондация "Енчо Керязов" организира годишна церемония по награждаване на талантливи деца в категориите "образование", "изкуство" и "спорт". Годишните награди имат регламент, по който се осъществява процедурата по кандидатстване, номиниране и избор от специално сформирана за това комисия.

По традиция церемонията по награждаването се съпътства от концертна част с участието на звезди на световния шоубизнес в чест на наградените деца, техните ръководители и родители.

Информация за събитието на http://enchokeryazov.org/bg/

15.03.2018