Кметът Фандъкова се срещна с президента на ЕНП Жозеф Дол

„София е голям град и всичко, което кметът Фандъкова е направила, се вижда. Хората виждат с очите си метрото и промяната на града" – каза Жозеф Дол – президент на Европейската народна партия. По думите му кметът Фандъкова защитава за София европейски средства и проекти, които развиват града. Това каза президентът на ЕНП днес на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова в Брюксел.

"През предходния програмен период 2007 – 2013 г. защитихме и привлякохме за София 1.5 млрд. евро, от тях 1 млрд. евро са безвъзмездни европейски средства. С тях са изпълнени 89 проекта.

През настоящия програмен период 2014 – 2020 г. защитихме около 930 млн. евро европейско финансиране, с които изпълняваме 48 проекта" – каза кметът Фандъкова.

"Голяма част от проектите са насочени към обновяване на градската среда, подобряване на транспорта, качеството на въздуха и по-добри условия за живот на хората и развитието на бизнеса.

Метрото на София, което разширяваме в момента с нов трети лъч с 12 км, има над 40 км метролинии, 35 станции и заема 34% дял в системата на градския транспорт.

Първите 8 км от третия лъч, който изграждаме, ще бъдат пуснати в експлоатация до края на годината" – каза кметът Фандъкова.

"Кметът Фандъкова има пълната наша подкрепа за всички проекти на София" – каза също Дол.

06.03.2019