Кметът Фандъкова се срещна с архитектите, които участват в журито на конкурса за площад "Св. Неделя" и форума "Разговори за града"

Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с архитектите Сергей Кузнецов – главен архитект на Москва, Русия, арх. Марлена Хапах – главен архитект на Варшава, Полша, арх. Йони Бабоци, ръководител на дирекция "Териториално планиране" към община Тирана, Албания, и арх. Галина Тачиева, специалист по градоустройство, архитектурен дизайн с повече от двадесет години опит в управлението на разрастването на градските райони, Маями, Флорида. На срещата присъства и главният архитект на София Здравко Здравков.

Те разговаряха за предизвикателствата пред съвременните градове, градското планиране, развитието на градската среда и важността на работата на архитектите за създаване на добра и уютна зелена градска среда.

"Площад "Света Неделя", където разкрихме културно-историческото наследство на нашия град, е не само в сърцето на София, но и на древна Сердика, и провеждането на международния архитектурен конкурс е много отговорено" – каза кметът Фандъкова.

Архитектите участват в журирането на конкурса за пл. "Света Неделя" и ще дискутират по темата "Пешеходен град" в рамките на събитието "Разговори за града".

20.06.2019