Кметът Фандъкова провери строителството на новите корпуси на Първа английска гимназия

"Със строителството на нови корпуси на Първа английска езикова гимназия осигуряваме преминаването на едносменен режим на работа на Първа английска и на 112. основно училище. Миналата година открихме първия нов корпус, а в момента се изграждат втори и трети, както и нов физкултурен салон." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителните работи на сградата заедно с кмета на района Васил Цолов.

За строителните работи са осигурени близо 4 млн. лв. на район „Оборище“.

По думите на кмета Фандъкова с разширението на сградата постигаме три стратегически задачи: първо, преминаване на едносменен режим, второ, модернизиране и подобряване на условията за учениците и трето, създаване на по-добри условия за спорт в училище.

"Инвестициите в образование са доказан приоритет в работата ми, за който работим заедно със зам.-кмета по строителство Ирина Савина" – каза също Фандъкова.

През тази година Столичната община продължава инвестициите в ремонти и изграждане на училища и детски градини. “Ако говорим за рекорден бюджет, то тази година рекорден е бюджетът за капиталови инвестиции в образованието – над 75 млн. лв.“, каза също Фандъкова. През 2019 г. ще бъдат изградени 15 детски градини, разширенията на 10 училища, както и реконструирани основно 26 училища и детски градини.

Фотограф: Гео Калев

 

 

22.02.2019