Фандъкова: В ремонти на лечебни заведения и нова медицинска апаратура тази година инвестираме 4 млн. лв.

Изпълнява се цялостно саниране на сградата на Втора  АГ болница „Шейново”, което се очаква да приключи до есента. Извършва се саниране на фасадите на сградата, ремонт на покрива, на ВиК и отоплителната инсталация.

"Очакваме между 20 и 25% икономия на средства от отопление, които ще остават за болницата, за лекарите, акушерките и сестрите. Ефектът за болницата освен икономически, ще е и по-добри условия за пациентите и персонала. Ремонтните дейности са планирани, без да прекъсне работа лечебното заведение" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работата по ремонта заедно с директора на Втора АГ болница „Шейново“ д-р Румен Велев и председателя на здравната комисия към Столичен общински съвет Веселин Милев.

"Само през месец май в "Шейново" са се родили 195 бебета и са направени над 550 операции" – съобщи д-р Велев.

Всяка година Столичната община отделя между 8 – 10 млн. лв. за дофинансиране на дейности на общинските здравни заведения. Отделно са инвестициите, които правим в ремонти и нова медицинска апаратура, като тази година инвестираме 4 млн. лв. в сгради и оборудване.

В болница „Шейново“ през последните години са направени изцяло нова родилна зала с оборудване, закупено е ново оборудване на неонатологията. Доставена бе апаратура за образна диагностика за мамографски изследвания, нов мамограф и ултразвук, с които се подобрява ранната диагностика при онкологични заболявания на млечната жлеза.

Тези инвестиции са изключително важни, защото двете общинските болници – II АГ болница "Шейново" и Първа специализирана акушеро-гинекологична болница "Света София" ЕАД, както и държавната Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” са гръбнакът на АГ помощ в София и България.

 

05.06.2019